Monday, October 16, 2006

Storhetsvansinne

Malmö FF är en klubb med ambitioner och det är ju inte fel, men när ambitionerna övergår till att bli övermod tenderar det att handla om storhetsvansinne. Malmö FF är en klubb med fina anor och jag är stolt MFFare, men något är fel i klubben. MFF gick ut med ambitionen att vinna guld, i dagsläget ligger vi åtta i Allsvenskan och två poäng för nian Gefle. Det är inte så imponerande, lägg därtill att våra sålda spelare ALLTID blommar ut i sin nya klubb. Jag såg Rawez Lawan igår (FC Horsens) och det var en trevlig syn, han gjorde bra ifrån sig. I MFF fick han aldrig chansen och på så vis blir man ingen bättre fotbollsspelare. Jag läste idag att MFF kommer höja årskorten till nästa säsong och det är kanske i sin ordning, men nu har klubben valt att INTE motivera höjningen utan det bara är så, jävligt dålig stil och jävligt oprofessionellt.

Det är något som är sjukt i MFF, hela organisationen bör ses över innan det brakar loss ordentligt. En rejäl organisationskoll från ungdomsledet till rekryteringen av seniorspelare bör göras omgående. Som det ser ut idag så sköts klubben rent organisatoriskt på en amatörnivå men har ambitioner som värsta europeiska toppklubben, MFF är i dagsläget ett mittenlag i Allsvenskan och då får kan man inte tro att man spelar i La Liga, det kallas för högmod.

Se till att komma ner från molnen och bli realistiska, annars kommer verkligheten att hinna i kapp och då är det försent. Rädda det som räddas kan, börja med att se över organisationen och se till att hyra in en utomstående och neutral konsultfirma. Därefter kan vi börja diskutera och handla, men det går inte att köra ner huvudet i sanden för då går det bara utför.

No comments: